3d6

3d6

20160522 4d6

4d6

La jornada de Quart ha estat un dia especial. Tenia quelcom d’èpic malgrat ser a començament de temporada. Pels músics seria l’equivalent al festival que solen fer les escoles per Santa Cecília al desembre. Tot just fa dos mesos que hom ha començat les classes i ja cal exposar els avenços a un públic generalment amic. Doncs avui hi havia una mica d’això. Era una actuació on calia quedar bé. Demostrar en quin nivell es troba cadascuna de les colles participants per deixar entreveure quin serà el seu futur immediat. Però potser per això es notava un cert nerviosisme abans de començar la jornada. Rostres tensos, mirades perdudes i concentrades, abraçades i fortes picades de mans entre companys, canvis de darrera hora a la configuració de pinyes. Sis colors de camisa a plaça més una colla encara en formació, els Castellers de les Gavarres, amb la seva camisa blanca. Set colles: els esmentats Castellers de les Gavarres, Colla Castellera de Figueres, Esperxats de l’Estany, Marrecs de Salt, Minyons de Santa Cristina d’Aro, Vailets de l’Empordà i Xerrics d’Olot. Un grapat de colles que han arribat a plaça amb ganes de fer els seus castells i també, paga la pena dir-ho, amb moltes ganes d’ajudar a les altres colles a assolir els seus reptes. Germanor i companyonia. Per davant doncs una jornada on s’aixecarien un total de 35 castells. La plaça de l’Ajuntament era plena de gom a gom. Però malauradament només era plena de castellers. Sembla que costa arrelar l’afició pels castells a les nostres contrades gironines.

Torre de 6

Torre de 6

20160522 Vano 4

Vano de 4

Els Minyons hem tingut una jornada memorable. D’aquelles que surt absolutament tot. Triplet de 6 (4d6, td6, 3d6) més Pd4 d’entrada i vano de 4 de sortida. Què més podem demanar? La jornada ha estat prou àgil malgrat alguna incidència que ha retardat la part central de les rondes. S’ha fet rondes conjuntes que amb el lleuger decalatge del muntatge de pinyes i diferències entre castells ha permès seguir atentament tots i cadascun dels castells que s’ha aixecat a plaça. Per la qual cosa s’ha pogut tancat la jornada en poc més de tres hores, com es pot veure en el vídeo que ha gravat la colla organitzadora: Marrecs de Salt. Pilars i castells s’han carregat i descarregat sense sobresalts.

Els nostres músics

Sense gralles no hi ha castells!

Només la Torre de 6 ha calgut defensar-la bé a la sortida de la canalla. Però el tronc ha sabut fer bé la seva feina i s’ha pogut escoltar el toc de sortida sense cap més problema. Curiosament la farmaciola només ha calgut obrir-la en participar en les pinyes d’altres colles. Les llenyes de Vailets, Figueres i Marrecs han modificat el plantejament original de la diada, però sortosament no ha anat més enllà dels cops i contusions que lluiran algunes camises verdes poma en forma de blaus a la seva pell per uns dies com a senyal de la batalla.

Agraïm de tot cor la participació i col·laboració de totes les colles a la Trobada. Esperem que aquesta jornada gironina es consolidi amb una periodicitat anual. Una bona ocasió per retrobar-nos els castellers de la terranova castellera, potser l’any vinent podem convidar als companys de la Catalunya Nord.

Aquest són els resultats de la jornada d’avui segons la cccc.cat:

22/05/2016 V Trobada de Colles Gironines a Quart, QUART

Castellers de les Gavarres PILAR DE QUATRE Descarregat
PILAR DE QUATRE Descarregat
Colla Castellera de Figueres PILAR DE QUATRE Descarregat
PILAR DE QUATRE Descarregat
PILAR DE QUATRE Descarregat
TRES DE SET Descarregat
CINC DE SET Descarregat
SET DE SET Intent
QUATRE DE SET Descarregat
PILAR DE CINC Descarregat
PILAR DE QUATRE Descarregat
PILAR DE QUATRE Descarregat
Esperxats de l’Estany PILAR DE QUATRE Descarregat
QUATRE DE SIS Descarregat
TRES DE SIS Descarregat
PILAR DE QUATRE Descarregat
Marrecs de Salt PILAR DE QUATRE Descarregat
PILAR DE QUATRE Descarregat
PILAR DE QUATRE Descarregat
TRES DE VUIT Descarregat
QUATRE DE VUIT Descarregat
PILAR DE CINC Descarregat
PILAR DE CINC Descarregat
DOS / TORRE DE VUIT AMB FOLRE Intent desmuntat
DOS / TORRE DE VUIT AMB FOLRE Carregat
Minyons de Santa Cristina d\’Aro PILAR DE QUATRE Descarregat
QUATRE DE SIS Descarregat
DOS / TORRE DE SIS Descarregat
TRES DE SIS Descarregat
PILAR DE QUATRE Descarregat
Vailets de l’Empordà QUATRE DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
TRES DE SET AMB AGULLA / PILAR Intent
TRES DE SIS Descarregat
PILAR DE CINC Descarregat

 

Contacta'ns

Tens algun dubte? Vols més informació sobre nosaltres. I a que esperes...

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search