Ja tornem a ser aquí, aquesta vegada en motiu de les actuacions de St. Jordi que, com veureu, el vam celebrar varies vegades durant el cap de setmana.

La primera celebració va ser a Santa Cristina d’Aro, que es va realitzar el divendres 21 d’abril als jardins de la Biblioteca Municipal, cap a les 19h. La majoria de minyons i minyones ens vam sorprendre només d’arribar ja que  hi havia molta gent fent cua i no teníem clar què passava, però de seguida en vàrem treure l’entrellat: estaven repartint xocolata desfeta! Just després, vam donar el tret de sortida al taller-demostració de castells. Curiosament, una part del públic era coneixedor de que a la seva vila hi havia una Colla castellera pròpia; el que no tenien tant clar era els anys que ja estava en marxa. Els que més s’hi van acostar deien 2 anys, quan en realitat ja en fa 4 de la primera presentació en públic de la colla, que justament va ser per Sant Jordi del 2013.  En el taller es van explicar les diferents

Pilar de 3 molt participatiu.

parts dels castells (la pinya, pisos del tronc i components del pom) i com a exemples es van fer les parts superiors del 3 i 4 com a  castells bàsics i del 3 amb agulla com a castell compost, acompanyats també de diferents explicacions sobre el món casteller. La veritat és que el públic va estar molt atent i participatiu. Per finalitzar, i viure l’experiència de més a prop, es va tancar una pinya de pilar de 3, al qual tots els que van voler s’hi van afegir “donant un cop de mà” a la pinya. La veritat és que, tot i ser un pilar de 3, feia goig, ja que tot el cordó exterior era de nens i nenes del poble de Sta. Cristina, els quals apretaven tant com podien les espatlles dels adults que formaven la pinya per tal de que aquesta no s’obrís. Tot seguit, els que van voler fer un pas més es van enfaixar i animar a pujar. Aquests valents van tenir la sort d’experimentar, encara que fos per un instant, la sensació d’una enxaneta dalt d’un pilar, que és una cosa que sempre sorprèn i fa evident el gran valor que té la canalla de totes les colles castelleres, la qual dia a dia, castell a castell, confia cegament en tots els components de la seva colla, quan alcen la mà per tocar el cel en nom de tots i totes.

                

 

Pel que fa a la diada de St. Jordi, ens vam desplaçar al municipi de Calonge, del que l’Associació de Comerciants ens va oferir els seus carrers i places, per segon any consecutiu, per fer diferents pilars i poms que posaven un toc més festiu a la diada. Aquí també ens van acompanyar els Gegants de Calonge, els quals comencen a ser ja companys de viatge en les actuacions de la Comarca. Com a estructures a destacar vàrem fer varis pilars de quatre, pilars de tres i poms elevats amb la intenció de fer partícips a tota la canalla que ens acompanyava en aquesta actuació. Alguns d’ells debutaven per primer cop en diferents posicions i d’altres recuperaven un pilar de 3 que havíem perdut des de feia temps.

               

Al finalitzar l’actuació es va repartir a tots els minyons i minyones un detall de St. Jordi: punts de llibres i roses molt originals, elaborats per una companya de colla, que tot i que fa poquet que està amb nosaltres, ja ens comença a tenir el cor robat. Moltes gràcies, minyoneta!

                 

Però això no acaba aquí: alguns valents i valentes encara vàrem tenir força per anar a fer un pícnic a la pineda de l’Avia Jovita de Calonge on, perquè no dir-ho, ens vàrem ben atipar de menjar, anècdotes i riures.

 

 

Contacta'ns

Tens algun dubte? Vols més informació sobre nosaltres. I a que esperes...

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search