Vet aquí que ja tornem a estar en un nou any de la Colla Castellera dels Minyons de Sta. Cristina d’Aro, qui ho diria ara ja fa uns 4 anys dels primers passos en que enfilar-nos uns sobre els altres semblava un experiment, que al cap d’uns anys ha acabat transformant-se en  una afició i alguna cosa més, alguns més sentimentals  diuen una família. Això si, tots estem força d’acord que podem començar a dir que no se’ns dona tant malament per no estar a territori tradicional casteller.

Aquest any començàrem amb la primera actuació el dissabte 11 de març a la tarda, en un dels actes de la proclamació de la ciutat de Figueres com a “Capital de la Sardana 2017”, anomenat “Populària”. Cal puntualitzar que per ser la primera actuació era un xic especial per varis motius:

El primer,  la nostra primera actuació no tenia el format tradicional d’una diada castellera sinó que ens vàrem trobar immersos en una demostració de cultura popular on s’hi podien veure diferents  entitats i col·lectius representats, com per exemple: Esbarts Dansaires , Colles Sardanistes, Gegants  i Capgrossos, Hereus i Pubilles i com no podia faltar els castells de la mà de la colla castellera local els Castellers de Figueres amb la camisa de color lila i els Minyons de Sta. Cristina d’Aro amb la camisa verd poma.

El segon motiu, perquè tot i tenir costum de fer un xic de cercavila aquesta fou una mini marató per la ciutat que ens va fer parar a la plaça de l’ajuntament on totes i cadascun del col·lectius vam desplegar el que sabíem fer millor com a grup.

Primera aleta 2017

El tercer, al fet de no començar amb el Pilar d’entrada com estem acostumats sinó amb un castell, i si, això volia dir començar amb la primera aleta de la temporada amb un castell.  I el castell plantejat per la nova tècnica fou el 3d6, castell ja més que consolidat per la colla, el qual al final de la crònica donarem una petita ressenya de la vida del 3d6 a Can Minyons. Tot i els nervis de començar amb un castell i donar el tret de sortida a la temporada es va veure una estructura força solida, cal puntualitzar que a més a més es van estrenar vàries posicions com un baix, acotxador i anxaneta i en l’apartat de músics un aspirant amb molt de futur amb el flabiol. Per part de la colla amfitriona van realitzar un 3d7 el qual també es notava el seu control sobre l’estructura. Per tancar, la cercavila es va realitzar un pilar de 4 per part nostre i per la colla local 2 pilars de 4 simultanis, cal agrair com sempre l’ajuda a pinyes i el bon ambient de tots els participants d’aquest acte i principalment a la colla castellera local per la seva invitació.

Finalment per acabar la jornada vàrem poder gaudir d’un gran sopar de germanor al Restaurant  “El Pa Volador” , lloc espectacular e imponent que és mereixia que haguéssim lluït corbata. Això si, si més no tots portàvem camisa.

Ressenya de Can Minyons del 3d6:

L’estructura del 3d6 fou el primer castell de 6 que Minyons va descarregar, exactament el dia 23 de febrer del 2014 a la població de Platja d’Aro amb motiu de la presentació del Carnaval.  Des d’aquesta fita fins a dia d’avui s’han descarregat quasi una quarantena de vegades amb èxit.

Per poder cobrir amb un cordó el castell calen 30 persones a pinya, 9 a tronc i 4 en el pom, 1 dirigent del castell i els músics. Per tant estem parlant d’un mínim de 47 persones de diferents característiques físiques.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Contacta'ns

Tens algun dubte? Vols més informació sobre nosaltres. I a que esperes...

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search