El passat divendres dia  17 de març vam organitzar el primer assaig “porta un amic” de la temporada. Aquest tipus d’assaig es realitza bàsicament amb dos objectius: un és realitzar un assaig més nombrós del que la colla està acostumada, i l’altre fer arribar a més persones el  món casteller a través d’un assaig vivencial.  I perquè no,  un cop tinguda l’experiència, afegir-se  a la colla com un casteller més.

L’esquema general del nostre assaig “porta un amic” va ser el següent:

Va començar amb un apadrinament a gran escala, en el que cada “amic” és apadrinat per un casteller de característiques físiques similars. Aquest padrí és el que ajudarà i guiarà durant tot l’assaig a  aquest aspirant a casteller i li explicarà la seva pròpia experiència dins la colla. Cal puntualitzar que és el mateix sistema que es fa cada vegada que ve una persona nova a assaig.

Tot seguit, es va realitzar la mecànica de l’assaig, l’enfaixament, espatlleres, proves petites i proves grans i, com també és costum,  un xic d’explicació més tècnica i de seguretat que, val a dir, sempre va bé per tots, siguem més veterans o menys. Aquesta vegada es van treballar vàries proves netes i unes quantes pinyes de pilar, que van ajudar a fer l’assaig molt més vivencial.

Desprès d’un fort aplaudiment per agrair la presència dels “amics”, es va acabar amb un sopar “porti” per a totes les persones participants a l’assaig, creant així un espai més lúdic en què acostumen a aparèixer espais per resoldre dubtes i/o compartir impressions de la vivència viscuda.

Però això no va acabar aquí: aprofitant que no teníem diada aquell cap de setmana, la Comissió de Festes ens havia organitzat pel diumenge la ja més que consolidada Calçotada Minyona a la Pineda Fosca de Cassà, espai ideal per “fer colla” amb un bon menjar, bona companyia, alguna que altra activitat i, sobretot, somriures i cantades. Perquè com diem algunes persones de la colla, la qüestió és passar-nos-ho  bé també  entre castell i castell.

A la foto podeu veure una demostració de la tècnica tant acurada d’alguns participants.

Així doncs, ja ho sabeu, us esperem a tots a assaig els dimecres i divendres de 8 a 10 del vespre al pavelló municipal d’esports de Santa Cristina d’Aro.

Guardar

Guardar

Contacta'ns

Tens algun dubte? Vols més informació sobre nosaltres. I a que esperes...

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search