Fa una setmana, el Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana de Palafrugell va fer 30 anys, i allà érem els Minyons de Santa Cristina per participar de la festa, juntament amb els Gegants de Calonge.

Gegants i capgrossos de Calonge

Mentre els components de la colla castellera ens anàvem enfaixant, els Gegants de Calonge ja amenitzaven l’inici de la celebració amb les gralles i el ball de Gegants i Capgrossos, davant l’expectació de professionals, persones usuàries del Centre, familiars, polítics… La intenció era treure’ns la fred de sobre i gaudir de la diada, tot i que el sol fes presència només a conta-gotes.

Pilar de 4 saludat

Nosaltres vam continuar amb una demostració d’estructures castelleres, amb explicació inclosa via “micro en mà” del nostre “little showman”. Es van fer pilars de tres, es va ensenyar en què consisteix un pom (on hi havia un nou dos trempadíssim, el qual s’estrenava en aquesta posició i al que l’equip de canalla d’aquest any està guiant en la seva transició d’enxaneta cap a dosos), una estructura de tres rengles, una de quatre, una de composta –la del cinc- i, finalment, i amb l’ajut a la pinya del públic assistent, ens vam animar amb un pilar de quatre ben consolidat, on una minyona ja veterana a la colla va recordar els seus vells temps com a baix. I tot, amb el so de les gralles i tabal de fons, que sempre ens orienten quan vivim els castells des de dins i no els podem veure.

Just després deixàvem pas als parlaments mentre ens acomiadàvem, desenfaixant-nos, fins la propera, que la volem fer grossa!

Ressenya de Cal Minyon@s del pilar de 4:

2n pilar de 4 de la colla (Interior del Castell de St. Gregori)

Fou la primera construcció reconeguda pel món casteller que Minyons de Santa Cristina vam descarregar, exactament el 24 d’agost  del 2013 a l’actuació d’Orriols acompanyats dels Vailets de l’Empordà.  Des d’aquesta fita fins a dia d’avui s’ha descarregat més de 100 de vegades amb èxit a plaça.

El màxim de pilars de 4 simultanis que la colla ha lluit a plaça han estat 3, que es van fer per primer cop a la Festa Major de Santa Cristina d’Aro, l’any 2015.

En aquesta construcció hi ha diferents variants com el pilar de 4 caminat o el pilar de 4 aixecat per sota, dels quals en parlarem en altres ocasions.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Contacta'ns

Tens algun dubte? Vols més informació sobre nosaltres. I a que esperes...

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search