Quan us vau despertar el diumenge 7 d’Abril no vau veure un cel més clar i més solejat que els demès dies? Jo sí, tot i patir fins l’últim moment ja que anunciaven cels no gaire amables.  Era la primera bona notícia del dia per Minyons de Santa Cristina, que bufaven espelmes pel 4t aniversari del seu bateig.

Aquesta data la van compartir amb Xerrics i Castellers de Caldes de Montbui. Les tres colles es van reunir a l’Espai Ridaura per començar la cercavila, guiada pels músics, molt trempats tots ells i que feien molt de goig: camises granes, verd ampolla i verd poma recorrien els carrers de Santa Cristina fins arribar a plaça.

Un cop allà, les faixes van prendre el seu protagonisme, unes més llargues, d’altres de més petites, però totes ben “apretadotes”, com diria en Tomàs Molina.  Així s’encarava la diada per portar a plaça tots els castells treballats a assaig. La colla amfitriona començava amb un Pd4 de dol.

Després, es va continuar amb 2Pd4 ben polit, un 3d6 i un intent desmuntat d’un 4d6a, que tot i no arribar a bon port, no va fer que els verd poma baixessin el ritme. Un 3d6a a segona ronda els va posar a to per atrevir-se de nou amb el 4d6a que, ara sí, es va descarregar amb molt de “flow”. Al final, un rebonic vano de 4 amb la canalla com a protagonista i com a futur de la colla, va rematar la diada.

Un Pd4 encetava la diada per Xerrics. La torre de 6 i un 4d6 van seguir-lo i van acabar la ronda de castells amb un 3d6. Un Pd4 acabava amb les estructures portades pels olotins a plaça. Enhorabona company@s!

Escaldats també van encetar la diada amb el tradicional Pd4. Tot seguit, un 4d6, un 3d6a i, per acabar, a l’última ronda de castells, un 3d6 que feia goig. Van tancar la diada amb un Pd4, com no! Felicitats company@s!

Com que els Minyons de Santa Cristina estaven d’aniversari, van regalar un record d’aquest a les colles convidades. El detall era fet per persones del Centre Ocupacional Tramuntana de Palafrugell, el que li donava un valor afegit.  

I com no podia faltar, un cop feta la feina a plaça, a l’Espai Ridaura ja s’hi estava coent el dinar per totes les colles participants de la diada.  També, com ja és tradició, la colla amfitriona va bufar les espelmes clavades en una coca feta per la Carme, la nostra tabalera. Per llepar-se’n els dits!

El dia va anar acabant entre rialles i música. Segur que aquella nit tots els minyons i minyones van anar a dormir amb un gran somriure i amb més ganes de seguir treballant per portar més castells a plaça!

Contacta'ns

Tens algun dubte? Vols més informació sobre nosaltres. I a que esperes...

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search