Participar a la Festa Major de la nostra vila més que una obligació és un goig. Poder demostrar als nostres veïns com està la colla, que hem aconseguit i fins on hem arribat.

Deixeu-me doncs, fer esment d’una novetat que per molts segurament passà desapercebuda, però que fou molt aplaudida i comentada pels músics de les colles convidades. Ahir sortíem a plaça amb una nova formació de músics: la Gemma, l’Olga, d’Iván i la Gina s’estrenaven en plaça. Fou una jornada molt especial per tots ells. Els tres primers, grallers, en molt poc temps, els escassos mesos des que s’inicià la ja desapareguda escola de gralles, han estat capaços no només d’aprendre un instrument força difícil de tocar, sinó, a més, d’aprendre el Toc de Castells. Una de les composicions musicals per gralla de partitura més complexa. La resta de membres l’Aina, el Guim i en Jordi, poguérem gaudir d’aquests moments. A més durant el cercavila també ens ajuda la nova Cap de Músics, la Maria.

Però parlem de castells. Ahir entràvem a plaça en companyia dels Castellers de Montcada i Reixac i els de Santpedor. Feia molta calor, malgrat que a la llunyania el cel semblava amenaçar tempesta. Els Minyons obrírem amb un pilar de quatre caminat, acompanyat per petits pilars de dos amb la canalla. La primera ronda fou un 3 de 6 impecablement carregat i descarregat. A la segona la ratxa es trencà en fer llenya del 3 de 6 amb agulla. El castell aparentment pujà sense cap problema fins a la primera aleta i just quan les gralles donaven el seu Sol aquest s’enrunà. Sortosament sense conseqüències greus pels minyons castellers. Sense perdre l’ànim en la tercera ronda es completà un 4 de 6 ben carregat i ràpidament descarregat. En la ronda de repesca es muntà el 3 de 6 amb agulla de nou, però fou desmuntat. Acabàrem la jornada amb dos pilars simultanis. Un de masculí i un de femení que fou la novetat de la jornada.

Els castellers de Santpedor iniciaren amb un tres de sis, a la segona ronda ens obsequiaren a tots amb un espectacular tres de sis aixecat per sota, continuaren amb una torre de sis tancant la seva actuació amb un pilar de quatre.

Els Castellers de Montcada i Reixac iniciaren ronda amb un tres de sis amb agulla, a la segona una torre de sis i per acabar la tripleta completaren el quatre de sis. S’acomiadaren amb dos pilars de quatre simultanis.

Però la festa no s’acabà a la plaça. De tornada al pavelló municipal s’oferí un sopar de botifarra amb pa amb tomata a tots els participants en una festa que semblava no tenir fi. Fins i tot es posaren en marxa espontàniament partits de futbol i basquet aprofitant les instal·lacions. Abans d’acabar agrair a tots els Minyons que a més de fer castells s’implicaren sense mandra a la preparació del sopar, muntatges de taules, cadires i… al seu desmuntatge. En resum, converses, companyonia i bon ambient per celebrar la nostra Festa Major.

Contacta'ns

Tens algun dubte? Vols més informació sobre nosaltres. I a que esperes...

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search