Els Minyons a Figueres

L’any 2021 s’inicià de la mateixa forma que acabà l’anterior, és a dir, sota els efectes de la pandèmia universal de Covid-19, que ha mantingut l’activitat castellera, com la de gairebé tota la Cultura popular, absolutament aturada pel risc de contagi per contacte físic. Ha estat un any dur doncs, en el moment del seu inici, la Colla portava més de vuit mesos sense poder assajar, ni trobarse. Més enllà de les reunions telemàtiques entre els membres de la Junta Directiva. Després de la darrera Assemblea General Ordinària, feta mitjançant videoconferència, el 18 de desembre de 2020, l’activitat de l’Associació i de la Colla Castellera ha estat aturada fins la convocatòria d’una nova Assemblea, aquest cop aprofitant un període vall entre dues onades, el dia 8 d’octubre de 2021 on s’explicaren totes les mesures de seguretat per poder reiniciar l’activitat castellera segons les normes del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i de la Confederació de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). Entre elles calia destacar que només es faria un assaig setmanal els divendres de 20 a 21,30 h. També s’aprovà de participar en la Trobada de Colles Gironines i del Nord, el 21 de novembre a Figueres.

A aquesta actuació s’hi desplaçaren una cinquantena llarga de castellers dels Minyons. Abans d’iniciar la primera ronda s’aixecà un pilar de dol pels familiars morts durant els mesos d’absència de la Colla a les places. En una actuació on hi havia més ganes d’aixecar castells que els assajos necessaris. La major part de colles, entre elles els Minyons, aixecaren pilars de 4.

Els assajos continuaren setmanalment fins el 10 de desembre que es feu l’Assemblea General Ordinària de l’any 2022. En ella s’hi introduïren canvis tant a la Junta Directiva de l’Associació com a la Junta Tècnica de la Colla. L’Assemblea fou presencial guardant novament totes les indicacions del Procicat referents a distàncies, mascaretes i desinfecció de mans.

Contacta'ns

Tens algun dubte? Vols més informació sobre nosaltres. I a que esperes...

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search