Pertànyer a una colla castellera és quelcom més què fer castells. Significa formar part d’una comunitat intergeneracional que conviu moments especials. És una forma d’associacionisme transversal, on s’hi troben persones de diferents edats, professions, orígens, pobles i cultures. Tots i cadascun dels Minyons de Santa Cristina som una colla castellera.

Foto de grup participant Jornada Porta un amic als Minyons.

Foto de grup participant Jornada Porta un amic als Minyons.

El prop passat cap de setmana hem culminat unes jornades especials. Desprès de l’assaig de divendres que dibuixà un somriure al nostre rostre. Celebrarem la jornada que anomenàrem: Porta un amic. La munió de persones era impressionant. Si més no al costat d’altres assajos. Aquella barreja de faixes negres i roges omplia una pinya que tant de bo poguéssim tenir cada jornada a partir d’ara. La idea és encomiable i cal felicitar la iniciativa.  Com no podia ser d’altra forma ens tocà l’hora de les bruixes degustant una munió de tastets i sopar a peu dret per tothom. Fins i tot sortejàrem objectes entre els convidats.

Però la festa no s’acabà divendres. La cita de diumenge a la Pineda Fosca de Cassà de la Selva era apetitosa: una calçotada. La comissió d’activitats porta un bon ritme. Taules, cadires, neveres, botifarres, llonzes, xai, xuies i fins i tot un conill sencer ocuparen les brases desprès de coure quatre centenars de calçots amb la flama ben viva. Ben fumats, del foc i la llenya s’entén, ens asseguérem a les taules sota les alzines per iniciar el ritual de menjar calçots. bon ambient, rialles i cançons acompanyaren la sobretaula. Desprès, per fer baixar el dinar, una sessió de dansa per aprendre a ballar la Polca d’Ours. I, pels més atrevits, una estona de saltar a corda.

20160316calcotada (1) 20160316calcotada (3) 20160316calcotada (6) 20160316calcotada (3)1

20160316calcotada (6) 1

20160316calcotada (10) 1

 

Jornades com aquestes cohesionen i donen força a la nostra colla. Els somriures ja són presents en la major part dels rostres. Senyal inequívoc que ja s’ha sabut caminar endavant per oblidar un desagradable passat pròxim. Som-hi Minyons! I aviat cridarem plegats allò de… Un pis més! Un pis més!

Contacta'ns

Tens algun dubte? Vols més informació sobre nosaltres. I a que esperes...

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search